Biologiska Föreningen vill öka förståelsen för naturen
och hur olika skeenden i vårt samhälle
påverkar sambanden mellan växter och djur
och därmed oss människor.
Vi vill inbjuda till diskussion mellan forskare och intresserad allmänhet.

 

  Lär känna och var rädd om igelkotten!  
 

Igelkotten har det inte så lätt nuförtiden. Men vi kan ganska enkelt hjälpa den, bl a genom att skapa bra övervintringsmöjligheter och stödutfodra på rätt sätt. Igelkotten använder flera bon under under sin vakna tid, bl a för att få skydd när den letar efter föda. Vi vill påminna om hur viktigt det är att igelkotten kan söka skydd i många trädgårdar och parker.
Därför har vi bl a haft fleraprogrampunkter då vi byggde enkla igelkottbon. Alla som byggde ett bo fick en skylt med texten ”Vi räddar igelkottar” att sätta fast på en mur eller ett staket i närheten av boet för att påminna grannar, politiker m fl om att vi behöver ta hand om våra igelkottar.
I juli 2013
gjorde vi ett besök på Kottecentralen där Sofie Jonasson berättade om sitt arbete med att rädda, rehabilitera och släppa ut igelkottar. För er som missade detta planerar vi att upprepa besöket någon gång i framtiden.

 

 
 

 

Tips till dig som vill bygga ett igelkottbo (Öppnas som pdf i eget fönster)

 

 
 
 
 

Ovanstående skylt finns att ladda ner här som pdf om någon bygger ett eget bo och vill göra lite igelkottinformation: Igelkottskylt

Kontaktperson: Kerstin Klaesson Lithander e-post: klaessonkerstin@gmail.com

 


Åter till startsidan